خانه آخرین اخبار گفتگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (گفتگوی شماره ۲۱) – ۰۳/۰۶/۱۳۸۰

گفتگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (گفتگوی شماره ۲۱) – ۰۳/۰۶/۱۳۸۰

توسط دفتر
26 بازدید
A+A-
تنظیم مجدد

رهبری می‌تواند در ایجاد هماهنگی سران سه قوه ، نقش اصلی را داشته باشد.

مرجع عالیقدر در گفت و گو با ایسنا با بیان این مطلب ، افزودند: در قانون اساسی عبارتی وجود دارد که باعث سوءبرداشت شده و ریاست محترم جمهوری با توجه به عشق و علاقه‌ای که به همدلی و هماهنگی دارد ، نگران آن سوءبرداشت است و آن عبارت “قوای سه گانه هر کدام مستقل‌اند“ است.

معظم له افزودند: بحث این است که آقایان فکر می‌کنند “استقلال قوا“‌ یعنی این که قوه‌ها هر کدام به مانند جزیره‌ای مستقل ازدیگری است و هر قوه نیازی به هماهنگی با بقیه ندارد که این نوع برداشت خطرناک است در حالی که هر قوه‌ جزیی از یک نظام منسجم است، نظامی که سازوکار قانون‌گذاری، اجرا و نظارت بر اجرا دارد.

ایشان گفتند: معنای استقلال این است که هر کدام از قوا بر دیگر حق تحمیل ندارد مگر در محدوده‌ی قانون، یعنی رابطه‌ی قوا را قانون تعیین کند و اگر قوانین باهم مرتبط و هماهنگ باشند در استقلال قوا خدشه‌ای ایجاد نمی شود در این صورت اصلاحات و قانونمندی معنا پیدا می‌کند و مردم به امنیت می‌رسند.

عضو سابق مجمع مدرسین ومحققین حوزه علمیه قم ادامه دادند : رییس جمهوری با توجه به رسالت و مسؤولیتی که در ارتباط با اجرای قانون اساسی و نظارت بر حسن اجرای دارد باید این بحث‌ها را مطرح کند تا بحث استقلال قوا و نحوه‌ی روابط و هماهنگی آنها باهم روشن شود.

معظم له در پاسخ به این سؤال که “چرا چنین امری تاکنون محقق نشده است” گفتند: مشکل به نوع تلقیاتی که آقایان دارند برمی‌گردد. من فکر می‌کنم رییس جمهوری باید خود شروع کننده این بحث باشد و با توجه به هماهنگی بین مجلس و دولت،‌ دستیابی به هماهنگی با قوه‌ی قضاییه – با وجود این که برخورد برخی مسئولین این قوه باعث شده که حصاری بین خود و بقیه‌ی قوا به نظر برسد – هم آسان خواهد بود.

QR Code

اشتراک‌گذاری این نوشته

کد QR را اسکن کنید یا از لینک کوتاه بالا برای اشتراک‌گذاری این نوشته استفاده کنید

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

دفتر مرجع عالیقدر آقای بیات زنجانی

آخرین اخبار

عضویت در خبرنامه