مسئلۀ ۲۷۲ : تبعیت عبارت است از اینکه چیز نجسی با پاک شدن چیز نجس دیگر پاک شود، مانند سرکه شدن شراب داخل ظرف، که پاک شدن آن سبب میشود ظرف شراب به تَبَع آن پاک شود.
مسئلۀ ۲۷۳ : وقتی که شراب سرکه میشود، پاک میشود و ظرفش نیز تا آن اندازهای که موقع جوش آمدن، شراب به آنجا رسیده است پاک میشود؛ حتی پارچهای که روی ظرف میاندازند و بهطور معمول هنگام جوش آمدن آلوده میشود، نیز پاک میشود و حتی اگر هنگام جوش آمدن، شراب سر رفته و پشت ظرف بریزد، هنگامی که شراب تبدیل به سرکه میشود، پشت ظرف نیز پاک میشود.
مسئلۀ ۲۷۴ : تخته یا سنگی که میت را روی آن میگذارند و غسل میدهند و پارچهای که روی عورتین میت میاندازند و نیز دست غسل دهندۀ میت، همگی پس از اتمام غسل پاک میشوند، ولی کیسه وصابون و سنگ پا و ظروفی که موقع شستن میت به کار رفته و با بدن میت، تماس داشته، به نظر میرسد که پاک نمیشود و بنا بر احتیاط واجب، آب کشیده شوند، زیرا دربارۀ آنها تبعیت صدق نمیکند.
مسئلۀ ۲۷۵ : فرزندان غیربالغ کفّار که نجس هستند پس از اسلام آوردن والدین، محکوم به اسلام هستند و به تبعیت آنان پاک میشوند، ولی قبل از اسلام آوردن والدین حکم کافر را دارند، مگر آنکه خودشان اهل فکر و تشخیص باشند و از کیش والدین خود جدا شوند، در این صورت دیگر تابع والدین نخواهند بود.
مسئلۀ ۲۷۶ : اگر لباس و مانند آنرا که نیاز به فشار دارد، با آب قلیل شستشو دهند و به اندازۀ معمول فشار دهند تا غُساله بیرون آید، باقی ماندۀ رطوبت پس از بیرون آمدن غُساله، به تبع آن پاک میشود.
مسئلۀ ۲۷۷ : کسی که چیز نجسی را با دست خود آب بکشد و به تبع آن دستش نجس شود، وقتی که دست و آن شیء نجس با هم آب کشیده میشوند، با پاک شدن آن چیز، دست او هم پاک میشود.
مسئلۀ ۲۷۸ : ظرف یا هر چیز نجسی را که با آب قلیل شستشو میدهند، بعد از جدا شدن آبی که برای پاک شدن روی آن ریختهاند، قطرات آبی که روی آنها باقی ماند، پاک است.
بازدید ها: 0