معظم له در گفتوگو با خبرگزاری کار ایران(ایلنا) که به صورت حضوری با ایشان صورت گرفت در پاسخ به سوالی در خصوص اهداف کسانی که مبادرت به تخریب شخصیتهایی مانند آیت الله هاشمی رفسنجانی میکنند، گفتند: آقای هاشمی شخصیتی نیست که کسی بتواند ایشان را تخریب کند.
ایشان با بیان اینکه بعد از رحلت امام(ره) عدهای انگشت شمار از روحانیون سند افتخار روحانیت هستند، آیت الله هاشمی رفسنجانی و حجت الاسلام و المسلمین کروبی را از جمله این روحانیون نام بردند و گفتند: ما مانند این روحانیون معظم کم داریم. این افرادی که امروز مثل بلبل حرفهایی علیه شخصیتهای انقلاب میزنند، اگر یک روز در زندان شاه بودند نه تنها خودشان را از دست میدادند حتی مکان امام(ره) و اسرار ایشان را لو میدادند و خیلی از مسایل را بیان میکردند.
مرجع عالیقدر با تجلیل از شخصیت آیت الله هاشمی رفسنجانی، اظهار داشتند:آقای هاشمی کسی است که وقتی ترور شد، امام(ره) برای او قربانی نذر کرد. آقای هاشمی از جمله شخصیتهایی است که منبع مالی انقلابیون را تامین میکرد و کسی است که در همه سمتهای خود موفق بوده است.
ایشان با تاکید بر اینکه آیت الله هاشمی را نمیتوان خراب کرد، گفتند:کسانی که آقای هاشمی را خراب می کنند یا نمی دانند یا خودشان را به ندانستن میزنند و به نظر من تحت تاثیر افراد دیگر قرار گرفته اند. تخریب آقای هاشمی، همسو با شکستن آن قرائت درست از نظامی است که امام(ره) آن را پایهگذاری کرد.
مرجع عالیقدر شیعه با تاکید بر اینکه آیت الله هاشمی از نیروهای قابل دفاع نظام است، گفتند: هرکسی که در این نظام اثرگذار بوده همیشه مورد حمله بوده است.
معظم له با ذکر خاطرهای از امام(ره) گفتند: روزی خدمت امام(ره) رفته بودم که در حال گوش دادن به رادیو بودند. میخواستم امام را زیارت کنم حاج احمد آقا از پیش امام بیرون آمد و گفت: امام(ره) میفرمایند هر موقع مخالفین من روی چیزی حساسیت نشان دهند میفهم که آن مورد حق است.
آیتالله العظمی بیات زنجانی(مدظله العالی) تاکید کردند: هر روحانی که در این کشور اثرگذار بوده است تلاش کردند او را خراب کنند. دشمنان امام(ره) زیاد بودند، دشمنان آقایان هاشمی و کروبی هم همینطور.
ایشان تصریح کردند: آنهایی که از انقلاب سیلی خوردهاند چون اکنون زورشان به امام(ره) نمیرسد به دنبال تخریب شخصیتهای اصیل انقلاب هستند. تخریب این افراد یعنی تخریب آن قرائتی از نظام دینی که امام(ره) پایهگذاری کرد و وقتی آن قرائت خراب شد، جمهوری اسلامی به حکومت اسلامی تبدیل میشود و چیزی میشود مانند بسیاری از حکومتهای التقاطی به نام اسلام.
ایشان با اشاره به تخریبکنندگان، اظهار داشتند: این افراد مقلد ماوردی هستند. این عده امامشناس نیستند و در جریان ردصلاحیتها یکی از آقایان به خود من صراحتاً گفت که ”اهل حل و عقد ۷ نفر هستند ما ۱۲ نفر“!! من معتقدم ”تغلب“ مشروعیت را درست نمیکند و قدرت مشروعیتآور نیست. مشرعیت باید با اعتماد مردم بدست بیاید و با توصیه و استخلاف مشروعیت به وجود نمیآید.
معظم له خاطر نشان کردند:مشرعیت از آن خدا است و خدا آن را در اختیار مردم قرار داده است. مردم اگر نظامی را قبول کردند، مشروع میشود و اگر مردم نظامی را رد کنند به خودی خود، آن نظام از بین میرود و مشروعیت برای آن متصور نیست.
مرجع عالیقدر تقلید در بخش دیگری از این گفتوگو در پاسخ به سوالی در خصوص مبنای شرعی و قانونی اعترافاتی که به گفته برخی مسئولان از بازداشت شدگان اخیر گرفته شده و احتمالاً از رسانه ملی پخش خواهد شد، گفتند: اصول ۳۲ و ۳۸ قانون اساسی به نحوه بازداشت افراد و شکنجه برای گرفتن اقرار و اعتراف اشاره میکند که تاکید دارد هیچکس را نمیتوان دستگیر کرد مگر به حکم و ترتیبی که قانون آن را معین میکند و نیز در خصوص شکنجه تاکید دارد که هر گونه شکنجه برای گرفتن اقرار و یا کسب اطلاع ممنوع است و متخلف از این اصول طبق قانون مجازات میشود؛ به همین دلیل اگر صدا وسیما اینگونه اعترافات را پخش کند متخلف است و اگر دستگاه قضایی در اخذ این اعترافات نقش داشته باشد او نیز متخلف است.
معظم له یادآورشدند: من در رساله عملیه نیز تاکید کردم که اساساً اقراری اعتبار دارد که چهار مرتبه و بدون فشار، تطمیع، تهدید و اجبار باشد که این حکم شرعی است و اگر کسی با تهدید و تطمیع سخنی بگوید، کوچکترین اعتباری از نظر شرع و قانون ندارد.
ایشان خاطر نشان کردند:مواردی که اکنون مطرح شده است، نه تنها اعتبار شرعی ندارد بلکه به یک معنا چند جرم جنبی و تبعی هم دارد. یکی از این جرایم این است که با مطرح شدن این قضایا ذهنیت عامه مردم به انسانهای خدوم در این سی سال خدشهدار میشود.
معظم له با بیان اینکه اگر انسان آن چیزی را که واقعیت ندارد بیان کند، خود یک مورد اتهامی میشود، اظهار داشتند: گناه دیگری که وجود دارد این است که این افراد به دنبال آن هستند یک سری انسانهای صادق و امین را خرد کنند که این کار هتک حرمت و شکستن نیروهای انقلاب و بدبینی ایجاد کردن در ذهن جامعه و زیر سوال بردن خدمات سی سال انقلاب است و در راستای اهداف منافقین است.
مرجع عالیقدر با بیان اینکه قوه قضاییه باید امین اسرار باشد، به افرادی که اکنون در بازداشت به سر میبرند اشاره کردند و گفتند: من اکثر قریب به اتفاق آنها را از نزدیک میشناسم. در بین آنها کسانی وجود دارند که دو سال در رژیم گذشته در زندان انفرادی بودند. در بین آنها افرادی هستند که مایه آبروی برای نظام بودند و سالیان دراز در بخش اجرایی کشور حضور داشتند و نیز کسانی هستند که تا مرز شهادت پیش رفتهاند و اگر شهید شده بودند، آقایان میرفتند روی تابوتشان را میبوسیدند و من این شخصیتها را شهدای زنده میدانم.
معظم له تاکید کردند: صراحتاً میگویم اگر صدا وسیما اینگونه اعترافات ساختگی را پخش کند عاملان و مسببان آن دچار گناه کبیره هستند و اگر قوه قضاییه ما قوی و مستقل بود باید جلوی اینگونه مسائل را میگرفت و اگر دستگاه قضایی در اخذ اینگونه اعترافات نقش داشته باشد از عدالت ساقط است و قاضی و دادستان این پروندهها نمیتوانند این مشاغل را در اختیار داشته باشند.
آیتالله العظمی بیات زنجانی(مدظله العالی) در پایان با بیان اینکه اگر اعترافی اخذ شود دلیل ”بری“ بودن و پاکی بازداشتشدگان است، گفتند: با اینگونه برخوردها نمیتوان کسی یا اندیشهای را محکوم کرد؛ من توصیه میکنم که آقایان اخلاق را رعایت کنند و هشدار میدهم که از انتقام خداوند بترسند و باید سرنوشت قدرتهای بزرگ مانند شوروی برای آنها درس عبرتی باشد.
اشتراکگذاری این نوشته
کد QR را اسکن کنید یا از لینک کوتاه بالا برای اشتراکگذاری این نوشته استفاده کنید