مسئلۀ ۲۰۹۴ : در دوران حضور امام معصوم، اگر مسلمانان با اجازۀ او با کفّار جنگ کنند و غنائمی به دست آورند، پس از پرداخت مخارجی که برای حمل و نقل و نگهداری آن هزینه کردهاند و نیز مقداری که امام مصلحت میداند آنرا مصرف کند و نیز چیزهایی که مخصوص امام است باید کنار گذاشته شود و خمس بقیه را باید پرداخت کنند. ظاهر آنست که در غنیمت بین چیزهایی که در حال قتال و جنگ و چیزهایی که در حال تهیه و تدارک برای جنگ به دست میآید، فرقی نیست.
مسئلۀ ۲۰۹۵ : اگر در عصر غیبت امام معصوم جنگهایی با اجازۀ حکومت اسلامی جامع شراط انجام شود، غنائم جنگی در آنها در حکم غنیمت جنگی امام معصوم است.
مسئلۀ ۲۰۹۶ : اگر در عصر حضور امام معصوم با امکان اجازه گرفتن از او، بدون اجازۀ او جنگ کنند و غنائمی به دست آورند، تمام آنچه به دست آوردهاند خمس ندارد و از آنِ امام است.
مسئلۀ ۲۰۹۷ : در عصر غیبت امام معصوم اگر حکومت اسلامی جامع شرایط وجود داشته باشد و مردم بدون اجازۀ این حکومت جنگ کنند و غنائمی را به دست آورند همان حکم دوران امام معصوم را دارد.
مسئلۀ ۲۰۹۸ : اگر مسلمانان با اجازۀ حکومت اسلامی واجد شرایط به کفّار حمله کنند و بدون جنگ اموالی از آنان به دست آورند باید خمس آنرا بدهند و تنها مخارج و هزینههایی که برای به دست آوردن آن مصرف شده، کسر میشود و مخارج سالانه از آن کسر نمیشود و در این جهت فرقی بین زمان ظهور و غیبت نیست.
مسئلۀ ۲۰۹۹ : در خمس غنائم جنگی نصاب شرط نیست و خمس همۀ آنها واجب است، چه کم باشد چه زیاد.
مسئلۀ ۲۱۰۰ : در غنائم جنگی شرط است که مال به دست آمده به وسیلۀ نیروهای اسلام، قبلاً متعلق به مسلمانی نباشد- که کافری آنرا غصب کرده بوده- و نیز شرط است که قبلاً متعلق به یکی از اهل کتاب (یهود، نصرانی و زرتشتی) یا هر کس دیگری که مالش محترم است و در کنار امّت اسلامی و در ذمۀ آنان زندگی میکند یا با عهد و پیمان با مسلمانان زندگی میکنند نباشد، اگر چنین باشد واجب است آن مال به صاحبش برگردانده شود.
بازدید ها: 0