مسئلۀ ۲۴۹۸ : دخل و تصرّف در چیزهایی که مشترک است، بدون اجازۀ شرکای دیگر جایز نیست.
مسئلۀ ۲۴۹۹ : هر شریکی که با سرمایه شرکت معامله میکند، حق ندارد از اموال شرکت چیزی را به نام خود خرید و فروش کند و سود آنرا برای خود بردارد، مگر آنکه با اجازۀ شرکای دیگر باشد.
مسئلۀ ۲۵۰۰ : هرگاه یکی از شرکا فوت کند یا دیوانه شود یا به وسیلۀ دادگاه از تصرّف در اموال خود منع شود یا سفیه و یا بیهوش شود، بقیۀ شرکا بدون اجازۀ ولی او یا حاکم شرع جامع شرایط حقّ تصرّف و جابهجایی اموال شرکت و تقسیم اموال را ندارند.
مسئلۀ ۲۵۰۱ : اگر همۀ شرکا از اجازۀ تصرفی که در اموال شرکت دادهاند برگردند، هیچ کدام از آنها حقّ تصرف در آنرا ندارند، ولی اگر یکی از آنها از اجازۀ خود برگردد، مادامی که بقیه از اجازۀ خود برنگشتهاند، حقّ تصرّف ندارند، ولی خود او تا وقتی که منعی از طرف سایر شرکا نرسیده، میتواند در مال شرکت تصرّف کند.
مسئلۀ ۲۵۰۲ : در شرکتهای غیر اختیاری مانند ارث که بدون عقد قرارداد حاصل میشود نیز، هیچ کدام از شرکا بدون اجازۀ بقیه حقّ دخل و تصرّف در مال مشترک را ندارند.
مسئلۀ ۲۵۰۳ : شریکی که امین شرکت است و با سرمایه شرکت معامله میکند اگر بگوید مال تلف شده است و نزد حاکم شرع واجد شرایط سوگند بخورد، سخنش پذیرفته میشود.
بازدید ها: 0