مسئلۀ ۱۵۲۴ : نمازهای مستحبی را نمیتوان به جماعت خواند مگر نماز استسقاء که برای آمدن باران میخوانند، همچنین نمازهای عید فطر و قربان که در زمان غیبت واجب نمیباشند را میتوان به جماعت بجای آورد.
مسئلۀ ۱۵۲۵ : هنگامی که امام جماعت یکی از نمازهای یومیه خود را میخواند- تمام یا شکسته- هر یک از نمازهای یومیه را چه تمام و چه شکسته میشود به او اقتدا کرد، ولی اگر امام جماعت آن نماز را احتیاطاً دوباره میخواند فقط در صورتی که احتیاط مأموم با امام یکی باشد میتواند به او اقتدا کند، مثلاً چنانچه امام و مأموم در نماز چهاررکعتی شک بین سه و چهار کنند و قبل از خواندن نماز احتیاط حرف بزنند، بنا بر احتیاط بعد از خواندن یک رکعت نماز احتیاط باید دوباره نمازشان را اعاده کنند و این چهار رکعت را میتوانند به جماعت بخوانند.
مسئلۀ ۱۵۲۶ : اگر امام جماعت قضای قطعی یکی از نمازهای یومیه خود یا شخص دیگر را که فوت نماز او یقینی است بجای میآورد، مأموم میتواند به او اقتدا کند، ولیاگر امام نمازش را احتیاطاً قضا میکند یا قضای نماز شخص دیگری را میخواند- گرچه برای آن اجرتی نگرفته باشد- اقتدای به او اشکال دارد.
مسئلۀ ۱۵۲۷ : اگر انسان نداند نمازی را که امام میخواند یکی از نمازهای یومیه است، یا نماز مستحب، نمیتواند به او اقتدا کند.
مسئلۀ ۱۵۲۸ : امام یا مأموم اگر بخواهد نمازی را که به جماعت خوانده دوباره با جماعت بخواند، احوط آنست که به قصد رجا و نیل به ثواب بجای آورد.
بازدید ها: 0