خانه آخرین اخبار در گفتگو با ایسنا: با تغییر قانون اساسی اصلاحات به بن ‌بست خواهد رسید ۱۳۸۰/۰۳/۰۱

در گفتگو با ایسنا: با تغییر قانون اساسی اصلاحات به بن ‌بست خواهد رسید ۱۳۸۰/۰۳/۰۱

توسط دفتر
31 بازدید
A+A-
تنظیم مجدد

مرجع عالیقدر در گفت و گویی با ایسنا ، در رابطه با مسایل مربوط به قانون اساسی گفتند : اگر منظور از ظرفیت‌های خالی ، در راستای تغییر قانون اساسی باشد، با آن موافق نیستیم و این قضیه جز این که اصلاحات را در یک بن‌ بست قرار دهد حاصل دیگری نخواهد داشت

ایشان افزودند: بنده طرفدار اصلاحات هستم ، اما در چارچوب قانون اساسی باید به این نکته اشاره کرد که قانون اساسی ، مثل همه قوانین مخلوق دست بشری است و با توجه به مجموع شرایط ممکن است کمبودهایی داشته باشد کما این که خود امام(ره) دستور بازبینی در آن داده است ، مسلما اگر کمبودی نبود بازنگری هم نبود. بعد از بازنگری به نظر من چند مسئله وجود دارد که باید تبیین و روشن شود . یکی از آنها مسوولیت تفویض شده به شورای نگهبان است و همین مساله یکی از خلا‌های قانون اساسی است که واگذاری یک حق ، مطلق است ، شورای نگهبان و تفسیرهای مطلق به تمام معنا یکی از خلاهای اساسی در قانون ماست.

معظم له در ادامه سخنان خود خاطر نشان کردند : به نظر من باید در قانون اساسی یک بازنگری اساسی صورت بگیرد که در این رابطه راه کار هایی وجود دارد که این راهکارها عبارتند از : این که مجلس باید یک سلسله مسایل را تفسیر کند ، تفسیر قوانین عادی با مجلس است و تفسیر قانون اساسی با شورای نگهبان.

مسئله بعدی این است که اصولی در قانون اساسی داریم که تا کنون قانون موضوعه وعادی برای آن پیش‌بینی نشده است و این وظیفه مجلس نیست، مثلا نحوه بازنگری روی قانون اساسی که این هم یک اصل است.

ایشان در ادامه سخنان خود افزودند:این مسئله که در قانون اساسی اختیارات به صورت متناسب توزیع نشده است دست ما و مجلس نیست و آن را باید از طریق بازنگری اصلاح نماییم.

مرجع عالیقدر در رابطه با ضرورت عدم تمرکز قدرت در جامعه خاطر نشان ساختند: که در جامعه ما متاسفانه به این اصل توجه نشده است و این مرزبندی برعهده مجلس است و یکی از حرفهای ما این است که مجلس باید بیاید و امنیت را تعریف کند و بگوید مسوولیت امنیت با کیست و امنیت سیاسی واقتصادی و اخلاقی و … چیست و این مساله ربطی به بازنگری ندارد و با قوانین عادی هم قابل حل نیست.

معظم له در پایان سخنان خود در رابطه با جایگاه اندیشه مردم در حکومت امام علی گفتند: اساسا در حکومت امام علی هیچ کسی به اندازه مردم جایگاه نداشته و مردم ذی حق در حکومت امام علی (ع) می‌باشند، در واقع رابطه حکومت و مردم رابطه متقابل است و امکان ندارد والی ذی‌حق باشد و امکان ندارد مردم موظف باشند و حکومت وظیفه‌ای نداشته باشد. حکومت امام علی (ع) عین حق است، بنابراین امام علی (ع) 2 جنبه دارد ۱- مشیت امام ۲- مشیت جانشینی پیامبر.

پس اگر بنا شود در جامعه‌ای مردم حاکمیت کسی را نپذیرند حتی حاکمیت رسول اکرم به طور طبیعی به حکومت نمی‌رسد و حکومت پذیرش مردم را می‌خواهد پس اولا رابطه مردم و حکومت رابطه‌ای متقابل دست و ثانیا حاکمیت حکومت دقیقا باقبول مردم است و اگر مردم قبول نکنند حاکمیت معنی ندارد و مشروعیت حکومت هم به پذیرش مردم است.

QR Code

اشتراک‌گذاری این نوشته

کد QR را اسکن کنید یا از لینک کوتاه بالا برای اشتراک‌گذاری این نوشته استفاده کنید

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

آدرس دفتر مرجع عالیقدر آقای بیات زنجانی

آخرین اخبار

عضویت در خبرنامه