مسئلۀ ۹۱ : آب باران آبی است که از آسمان ببارد و هنگامی پاک کننده است که عرفاً بگویند باران میبارد و احتیاط واجب آنست که باران به اندازهای باشد که اگر بر زمین سخت ببارد جریان پیدا کند و باریدن چند قطره برای پاک کردن کافی نیست.
مسئلۀ ۹۲ : اگر بر چیز نجس که عین نجاست در آن وجود ندارد، یک مرتبه باران ببارد و بر تمام جاهایی که نجس شده است نفوذ کند، پاک میشود؛ در فرش و لباس هم بنا بر اقوی فشار دادن و یا خارج کردن مقدار آبی که در آن نفوذ کرده لازم نیست، گرچه احتیاط مستحب آنست که فشرده شود تا بیشتر آبی که در آن نفوذ کرده خارج گردد.
مسئلۀ ۹۳ : اگر بر چیز نجسی که عین نجاست در آن وجود دارد باران ببارد، تا زمانی که عین نجاست پاک و برطرف نشود آن چیز پاک نمیشود و اگر به خاطر باریدن باران عین نجاست زایل شود و از بین برود به گونهای که عرفاً بگویند آب باران نجاست را برطرف کرده است، در این صورت چیز نجس پاک میشود.
مسئلۀ ۹۴ : اگر باران به عین نجس ببارد و به جایی ترشح کند، چنانچه عین نجاست در آن نباشد و بو، رنگ و یا مزّه نجاست را نگرفته باشد، پاک است.
مسئلۀ ۹۵ : اگر باران بر پشت بام ببارد و عین نجاست در آن وجود داشته باشد تا موقعی که باران میبارد، آبی که به چیز نجس رسیده است و از سقف و یا ناودان میریزد، پاک است.
مسئلۀ ۹۶ : اگر انسان یقین پیدا کند آبی که پس از قطع شدن باران از سقف و یا ناودان میریزد، به چیز نجس رسیده است، نجس است.
مسئلۀ ۹۷ : اگر باران بر زمین نجس ببارد، در صورتی که عین نجاست در آن نباشد، زمین پاک میشود و در صورتی که باران قطع نشود و آب آن بر روی زمین جاری شود و به جای نجس که باران نباریده برسد، آنجا را هم پاک میکند.
مسئلۀ ۹۸ : اگر باران بر خاک یا سایر چیزهای نجس ببارد و معلوم شود که آب باران به صورت مطلق، به همۀ اجزای آن چیز نجس رسیده است، در صورتی که عین نجاست در آن نباشد پاک میشود.
مسئلۀ ۹۹ : اگر در اثر رسیدن آب باران و یا رطوبت آن، خاک گل شود و آب مطلق به اجزای نجس نرسد، پاک نمیشود؛ در مورد هر چیز نجس دیگری هم اگر آب باران بهطور مطلق به اصل نجاست نرسد، پاک نمیشود.
مسئلۀ ۱۰۰ : در جاهایی که آب نجس وجود دارد (مانند حوض، ظرف و غیره) اگر آب باران بر آنها ببارد و بهطور عادّی با آب نجس مخلوط شود، پاک میشود.