سؤال: با سلام من در ایالت تگزاس آمریکا مشغول تحصیل هستم. اخیرا در مورد ترکیبات اکثر مواد غذایی اینجا دچار مشکل شدم. برای مثال نوشابه، آب میوه، خیار شور، سس ها و … که در ظاهر نه گوشتی دارند نه الکل اما برای مثال افزودنی و طعم دهنده های طبیعی و مصنوعی (natural and artificial flavors) دارند که گفته می شود ممکن است در پروسه تولید از الکل به عنوان حلال استفاده شود و باید با تک تک شرکت ها تماس گرفت و پروسه تولید را سوال کرد. یا برای مثال نان ها،بستنی ها و… ترکیبی به نام (mono & diglyceride) دارند که ممکن است ریشه حیوانی داشته باشد. یا پنیر پیتزا ها باید آنزیم به کار رفته چک شود. این قضایا کاملا خوردن را برایمان سخت کرده چون بالای۹۵% مواد غذایی حداقل یکی از ترکیبات نام برده و بسیاری دیگر که نام برده نشد را دارند. حتی در صورتی ما خودمان تمام این ترکیبات را چک کنیم، در منزل دوستان مسلمان هم قادر یه خوردن چیزی نیستیم و این توهین تلقی میشود چون برای همه اینطور سخت گرفتن قابل قبول نیست. در این شرایط تکلیف چیست؟ آیا باید تک تک ترکیبات را با شرکت سازنده چک کرد؟ آبا اصلا وقتی ماهیت چیزی الکل یا گوشت نیس باید اینقدر وسواس به خرج داد؟ این قضیه چند ماهی است که فکرمان را مشغول کرده و اگرچه تا الان دعایت کردیم، اما با ترکیبی که جدیدا شنیدیم تقریبا هیچ ماده غذایی اعم از نوشیدنی و نان و بسیاری مواد دیگر را نمیشود استفاده کرد. با تشکر

سوال

با سلام و تحیت؛ در غیر گوشت، هر جا شکی صورت گرفت محکوم به حلیت و طهارت است و تحقیق دربارۀ آن لازم نیست.



0
adminfaq 9 سال 0 Answers 314 views 0